T. Rex


T som i "tiny" = "liten" på engelska

Rex = "kung" på latin.

Den 29 juni, 2023 var Kajsas och Dixons kull beräknad att födas, på dräktighetens dygn 65. En normal dräktighet hos katter varar oftast mellan 63 och 67 dagar.

Något gick dock fel och istället föddes kullen den 19 juni, på dygn 55.

Kattungar födda före dygn 58 beräknas sällan överleva då deras lungor är alldeles för omogna.


Det föddes totalt 5 kattungar, två var dödfödda men tre nakna och svaga små kattungar levde. Då de var alldeles för små för att hålla värmen och för svaga för att orka dia själva låg de på en värmefilt i bolådan jämte mamma Kajsa och vi matade dem för hand. De hade knappt kraft att suga i sig ersättningen vi gav dem heller så de första dygnen matades de en gång i timman för att få i sig tillräckliga mängder mat för att överleva.

Trots vårt hårda arbete att hålla dem vid liv somnade 2 av de 3 kattungarna in under natten mellan dygn 2 och 3. Nu hade vi bara en liten kvar.


Vi kallade honom för Tiny, då vi inte visste hans kön. Vi ville inte veta, vi ville inte ge honom ett "riktigt" namn för vi vågade inte riktigt tro att han skulle överleva, vi ville inte fästa oss för mycket vid honom. Det skulle göra för ont om vi förlorade honom också.

Men Tiny visade sig vara en riktig kämpe, en överlevare. Sakta blev han starkare och starkare och snart diade han hela mål på sin mamma och vi kunde börja fasa ut våra matningar i takt med att hennes mjölkproduktion ökade.

Tiny skulle visa att han tänkte överleva mot alla odds och växte och utvecklades till en kattunge lika smart, stor och stark som vilken som helst.


Vi ville ge honom ett mäktigt namn, för att matcha hans enorma livskraft och viljestyrka. Egentligen skulle han få ett namn som började på bokstaven "F" då han föddes i vår sjätte kull och vi döper dem i alfabetets ordning.

Men vi hittade inget namn som passade honom på den bokstaven. Så vi valde att göra ett undantag.


Han fick namnet Rex som betyder "kung" på latin. Bokstaven "T" före hans namn är kort för hans smeknamn när han var riktigt liten, "Tiny".


"T. Rex"

Född 23-06-19

Tema P!nk, album:

"I´m Not Dead"

Föräldrar:

SE*Point Lookout Inca--Kaa-ta-killa (Kajsa)

https://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/511667

&

SE*Lilla Åsas Gone To California Dixon

https://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/532298


SE*Lilla Åsas The 1 That GotAway T.Rex - Lila colorpoint

https://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/548541

 - Tillgänglig som sällskap men kan även säljas till avel till en seriös Sverak-registrerad uppfödare.