OBS: Vi har inget kösystem på något sätt. Alla som har anmält intresse för att köpa en kattunge och som vi tycker har det vi förväntar oss har lika stor chans att få köpa en katt.

Det som avgör är vilka personligheter vi ser hos kattungarna då vi alltid försöker välja familj efter kattungarnas personlighet. Med andra ord så väljer vi ut en kattunge i kullen som vi tror skulle passa just dig och din familj och erbjuder er att komma och träffa kattungen. Detta tror vi ger bäst förutsättningar för att både katten och den nya familjen ska trivas med varandra.


Vid köp av en kattunge från

SE*Lilla Åsas får man en katt som:

 • är minst 13 veckor gammal.
 • har stamtavla registrerad i Sverak.
 • uppfödd på färskfoder i huvudsak samt torr- och blötmat utan onödiga tillsatser och spannmål.
 • fötts av friska, hälsokontrollerade föräldradjur med rastypiska egenskaper.
 •  är trygg, socialt hanterad och van vid barn samt familjeljud.
 • är vaccinerad två gånger (grundvaccinerad), parasittestad och avmaskad vid behov samt id-märkt med chip. Kattungen är också veterinärbesiktigad max 7 dagar före köpet.
 • har en individuell försäkring i Moderna Försäkringar samt har en "dolda fel"- försäkring i samma försäkringsbolag via oss fram till tre års ålder.


En kattunge från oss kostar 11 000 kr. I priset ingår en tingningsavgift på 2000 kr som betalas i samband med upprättande av ett tingningsavtal efter att säljare och köpare träffats och kommit överens om köp av en specifik kattunge.

OBS: Vi skriver inte på tingningsavtal utan att först ha träffat köparen.

Resterande köpsumma (9000 kr) betalas senast dagen för upphämtning av kattungen. I samband med köp medföljer också ett "kattungepaket" med en mindre mängd tillbehör samt lite mat till kattungen.

Livslång support

Vid köp av katt från oss kan ni förvänta er livslång support. Vi kommer under hela kattens livstid finnas tillgängliga för råd, frågor, tips osv.. Varje liten katt som lämnar vårt hem har en särskild plats i våra hjärtan och därför vill vi alltid finnas till hands för att hjälpa, stötta och råda vid behov. Allt för att ni som köpare ska få de bästa förutsättningarna till ett långt och lyckligt liv tillsammans med er nya familjemedlem.

Vad vi förväntar oss av köpare:

 • Att man noga tänkt igenom beslutet att köpa katt och satt sig in i vad det kostar och hur mycket tid det kräver att äga en katt/kattunge.
 • Att man har läst igenom rasbeskrivningen (finns en länk på vår hemsida) så man vet vad man kan förvänta sig för egenskaper av katten man köper samt är medveten om dess specifika behov.
 • Att man är insatt i hur länge en katt kan leva och inser att det är ett långt åtagande att skaffa katt.
 • Att katten ses som en fullvärdig familjemedlem.
 • Att katten försäkras av nya ägaren senast från dagen efter att kattungen flyttat från oss (antingen genom att överta befintlig försäkring från oss eller teckna en ny).
 • Att katten får regelbundna vaccinationer enligt veterinärens rekommendationer.
 • Att katten kastreras vid senast 6 månaders ålder så den inte hinner bli könsmogen. Detta för att undvika stress och risk för sjukdom samt oregistrerad avel. Vi vill se ett kvitto på utförd kastrering.
 • Att man ser till att katten har en trygg boendemiljö inomhus samt att om katten ska vistas utomhus, har tillgång till en trygg utemiljö. Detta kan exempelvis innebära en innätad balkong, kattgård, inhägnad trädgård eller koppelpromenader med säker sele.
 • Att katten inte lämnas ensam under långa perioder. Ragdoll är en social kattras och behöver sällskap. Om man har långa arbetsdagar utanför hemmet bör man ha två katter som kan ha sällskap av varandra.
 • Att man införskaffat den utrustning en katt behöver såsom klösträd, transportbur, kam/borste, klosax, leksaker, kattbädd, kattoalett osv.
 • Att man förstår vikten av att under första tiden ge kattungen samma mat som den varit van vid hos oss. Detta för att kattungar har känsliga magar och ett foderbyte i samband med den stress det innebär att flytta till ett nytt hem kan få en liten kattungemage att helt krascha. 
 • Att man har tillgång till kattvakt eller kattpensionat när man behöver resa bort så man kan följa lagen om tillsyn minst två gånger per dygn.


Vi vill ge våra katter de bästa förutsättningarna för hälsa och optimal utveckling. Därför väljer vi att ge dem färskfoder som huvudföda. Färskfoder innebär att sammansättningen av fodret i mesta möjliga mån efterliknar det som djuren naturligt lever av, det de är skapta för att äta. I katters fall innebär det olika typer av kött, inälvor, ben och brosk. Vi köper vårt färskfoder färdigblandat och fryst i portionsbitar. Som komplement till detta erbjuder vi dem också alltid ett högkvalitativt torrfoder samt blötmat helt utan onödiga tillsatser och spannmål. 

Vi förväntar oss att framtida kattungeköpare delar vår uppfattning om kostens vikt för god hälsa och utveckling.

Vikten av rätt foder