Vid köp av en kattunge från

SE*Lilla Åsas får man en katt som:


 • är minst 13 veckor gammal.
 • har stamtavla registrerad i Sverak.
 • uppfödd på färskfoder i huvudsak. Torrfoder utan onödiga tillsatser och spannmål finns alltid att tillgå som "mellanmål" men ges inte som huvudfoder.
 • fötts av friska, hälsokontrollerade föräldradjur med rastypiska egenskaper.
 •  är trygg, socialt hanterad och van vid barn samt vanligt familjeliv.
 • är vaccinerad två gånger (grundvaccinerad), parasittestad och avmaskad vid behov samt id-märkt med chip. Kattungen är också veterinärbesiktigad max 7 dagar före köpet.
 • har en individuell försäkring i TryggHansa samt har en "dolda fel"- försäkring i samma försäkringsbolag via oss, fram till tre års ålder.


En kattunge till sällskap från oss kostar 12 000 kr. I priset ingår en tingningsavgift på 3000 kr som betalas i samband med upprättande av ett tingningsavtal efter att säljare och köpare träffats och kommit överens om köp av en specifik kattunge.

OBS: Vi skriver inte på tingningsavtal utan att först ha träffat köparen!

Resterande köpsumma (9000 kr) betalas senast dagen för upphämtning av kattungen.

I samband med köp medföljer också ett "kattungepaket" med en mindre mängd tillbehör samt lite torrfoder till kattungen.


OBS: Vill du köpa en katt till avel?

Vi säljer emellanåt katter till avel. Dock endast särskilt utvalda individer och enbart till seriösa, Sverak-registrerade uppfödare med samma avelsmål som oss.

Katter som vi säljer till avel har ett högre pris än de som säljs till sällskap men då ingår också "avelsgaranti". Det innebär att om katten visar sig vara infertil eller på annat sätt olämplig till avel enligt Sveraks regler, så erhåller köparen ersättning av oss, motsvarande mellanskillnaden i pris för en avelskatt och en katt som sålts till enbart sällskap.

Dock behöver vi se ett styrkande från veterinär gällande kattens olämplighet eller infertilitet innan vi återbetalar. Likaså vill vi att katten kastreras och att kvitto för detta uppvisas.


Är du en helt ny uppfödare och kanske inte hunnit registrera ett stamnamn än?  Hör av dig, vi hjälper dig gärna om vi kan.

SE*Lilla Åsas Amazing August

&

SE*Lilla Åsas Adorable Alma

Livslång support

Vid köp av katt från oss kan ni förvänta er livslång support. Vi kommer under hela kattens livstid finnas tillgängliga för råd, frågor, tips osv.. Varje liten katt som lämnar vårt hem har en särskild plats i våra hjärtan och därför vill vi alltid finnas till hands för att hjälpa, stötta och råda vid behov. Allt för att ni som köpare ska få de bästa förutsättningarna till ett långt och lyckligt liv tillsammans med er nya familjemedlem.

Vad vi förväntar oss av köpare:

SE*Lilla Åsas Bossy Bengt

&

SE*Lilla Åsas Believing Boine

SE*Lilla Åsas Most Girls Carin 

&

SE*Lilla Åsas Private Show Conrad

SE*Lilla Åsas Just Like A Pill Dahlia

&

SE*Lilla Åsas Dont Let Me Get Me Dante

SE*Lilla Åsas Last To Know Elsie

&

SE*Lilla Åsas Tonight`s The Night Ester

SE*Lilla Åsas I Don´t Believe You Gerd

&

SE*Lilla Åsas Glitter In The Air Greta

 • Att man noga tänkt igenom beslutet att köpa katt och satt sig in i vad det kostar och hur mycket tid det kräver att äga en katt/kattunge.
 • Att man har läst igenom rasbeskrivningen (finns en länk på vår hemsida) så man vet vad man kan förvänta sig för egenskaper av katten man köper samt är medveten om dess specifika behov.
 • Att man är insatt i hur länge en katt kan leva och inser att det är ett långt åtagande att skaffa katt.
 • Att katten ses som en fullvärdig familjemedlem.
 • Att katten försäkras av nya ägaren senast från dagen efter att kattungen flyttat från oss (antingen genom att överta befintlig försäkring från oss eller teckna en ny).
 • Att katten får regelbundna vaccinationer enligt veterinärens rekommendationer.
 • Att katten kastreras vid senast 6 månaders ålder så den inte hinner bli könsmogen. Detta för att undvika stress och risk för sjukdom samt oregistrerad avel. Vi vill se ett kvitto på utförd kastrering.
 • Att man ser till att katten har en trygg boendemiljö inomhus samt att om katten ska vistas utomhus, har tillgång till en trygg utemiljö. Detta kan exempelvis innebära en innätad balkong, kattgård, inhägnad trädgård eller koppelpromenader med säker sele.
 • Att katten inte lämnas ensam under långa perioder. Ragdoll är en social kattras och behöver sällskap. Om man har långa arbetsdagar utanför hemmet bör man ha ytterligare en katt eller en hund så de kan ha sällskap av varandra.
 • Att man införskaffat den utrustning en katt behöver såsom klösträd, transportbur, kam/borste, klosax, leksaker, kattbädd, kattoalett o.s.v. innan kattungen flyttar in,
 • Att man förstår vikten av att under första tiden ge kattungen samma mat som den varit van vid hos oss. Detta för att kattungar har känsliga magar och ett foderbyte i samband med den stress det innebär att flytta till ett nytt hem kan få en liten kattungemage att helt krascha. 
 • Att man har tillgång till kattvakt eller kattpensionat när man behöver resa bort så man kan följa lagen om tillsyn minst två gånger per dygn.

Kösystem

OBS: Vi tar oss rätten att neka köp utan att behöva uppge någon särskild anledning. För oss är kattungarna lika viktiga som våra andra familjemedlemmar och vi väljer familjer till dem med omsorg där "magkänslan" spelar en central roll.


Alla som har anmält intresse för att köpa en kattunge och som vi tror kan erbjuda det vi söker till våra kattungar sätts upp på vår intresselista. Det spelar ingen roll i vilken ordning man hamnar på listan. Det som avgör är vilka personligheter vi ser hos kattungarna då vi alltid försöker välja familj efter kattungarnas personlighet.


Med andra ord så väljer vi ut en kattunge i kullen som vi tror skulle passa just dig och din familj och erbjuder er att komma och träffa kattungen. Detta tror vi ger bäst förutsättningar för att både katten och den nya familjen ska trivas med varandra långsiktigt.


Vi har alltså inget kösystem efter principen "först till kvarn". Däremot, om vi inte haft kattungar så det "räckte till" i senaste kullen så har man första tjing i nästkommande kull om vi skulle ha en kattunge med en personlighet vi tror skulle passa i just ert hem. Även om vi inte har en "kölista" så försöker vi så klart, i den mån det går, se till att de som väntat längst får köpa först.