Våra katter:

SE*Lilla Åsas Adorable Alma

RAG n 04 21, född 2020-07-27

http://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/492044


Alma är den i kattgänget som "pysslar om" alla. Hon är mycket moderlig och tvättar gärna de andra katterna. När vi har kattungar i huset vill hon gärna vara där och hjälpa till, om mammakatt tillåter. Alma är mamma till C -kullen.

SE*Lilla Åsas Beautiful Britta

RAG n 04 21, född 2021-02-20

http://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/502077?gen=4&healthProg=0


Britta är "the queen of queens", det är tydligt att det är hon som "bestämmer här hemma och att de andra följer henne som lite av en "flockledare". Så har det faktiskt varit sedan Britta föddes. Hon var den mest modiga och nyfikna i kullen och gick alltid först med syskonen följandes efter. 

Hon är fortfarande nyfiken och oerhört lekfull. Britta är mamma till vår D- kull.

SE*Point Lookout Inca - Kaa-ta-killa (Kajsa)

RAG n 04, född 2021-07-18

https://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/511667?gen=4&healthProg=0


Kajsa är den enda av våra fertila katter som inte är från vår egen uppfödning. Hon kommer ifrån en god vän och uppfödarkollega, Katarina McLaughlin. Kajsa är en lugn och mjuk personlighet. Nyfiken och lekfull men är alltid lite avvaktande i början innan hon ger sig in i något. Kajsa kommer vi förhoppningsvis kunna para med Dixon längre fram.


SE*Lilla Åsas Is it Love Clara

RAG n 04, född 2021-11-26

https://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/516931


Clara är dotter till Alma. Hon är en mycket pratglad tjej som kan ha långa konversationer med oss människor. Clara är en mycket lekfull katt som gillar att vara där det är fart och fläkt.


SE*Lilla Åsas Gone To California Dixon

RAG a 21, född 2022-07-31

https://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/532298?gen=4&healthProg=0


Den här lilla killen är son till Britta och var egentligen inte tänkt att stanna i katteriet. Han är släkt med alla utom Kajsa och det är inte optimalt att ha en avelshane man bara kan använda till en av sina avelshonor. Men ibland blir saker inte som man tänkt sig. Dixon har en helt ljuvlig personlighet och så många styrkor gällande rasstandarden så vi var bara tvungna att behålla honom.

Dixon kommer finnas för utlån till ett fåtal passande honor hos registrerade uppfödare när han blivit gammal nog.

SE*Gunnelmias Freja (Svea) - Kastrat

RAG a 04, född 2017-04-08

http://stambok.sverak.se/Stambok/Visa/433972


Svea är vår äldsta katt och också vår enda kastrerade. Hon finns här i huset som en extratant till de andra katterna. Fast egentligen håller hon sig mest kring människor och allra helst barnen i huset. Om någon av dem går ut i trädgården (baksidan) så följer hon efter och om någon går utanför inhägnaden på baksidan så springer hon genast in och jamar på någon av oss vuxna. När pojkarna åker till skolan ligger hon hela dagen i hallen och väntar tills de kommer hem.

Familjemedlemmar vi saknar:

SE*Engladolls Kitsune

(Alice)


SE*Lydicas Inez

(Maja)

SE*Fjärilsflickans Athalia

(Agnes)

Sture - huskatt